|
| POEZII pentru Concursul "Cadou de 1 Iunie" | |
|
+34dodo19 piticulvesel pollet_a aditza_0476 maryanda rodikutza bobbo epuras crystynabyanca lidia michelinebeaulieu elenastefania corina30tg dode ANGEEELICA ancaj buculei erbaru_mariana madamio nicjan celina74 adrianadinca neatu_robert red_rose scenic oana1703 mamae stefanianane08 cyucy cotuca karmen buzneacatalina gabydo55 Admin 38 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
lidia
Numarul mesajelor : 1 Data de inscriere : 07/05/2009
| Subiect: O zi frumoasa de 1 Iunie tuturor copiilor!!! Joi Mai 07, 2009 7:41 pm | |
| De-ntai iunie, Copilasi, Trebuie sa va jucati si sa va distrati. Bine voi sa va simtiti, Si de colo colo sa sariti. Este ziua voastra Si multe veti primi Daca cuminti veti fi. Stiti sa va distrati? Hai mai incercati !!! | |
| | | crystynabyanca
Numarul mesajelor : 1 Data de inscriere : 07/05/2009
| Subiect: Re: POEZII pentru Concursul "Cadou de 1 Iunie" Joi Mai 07, 2009 9:22 pm | |
| A fost odată o sticlă de apă minerală. Plină de bule mici, mici de tot, care înţepau limba. Şi dacă erai un copil vorbăreţ şi dacă erai unul din acela despre care se spunea că i-a mâncat pisica limba, tot te înţepau. Ba, îţi mai intrau şi în nas, fiindcă nu stăteau nici o clipă locului. Dar cel mai rău era când ţineai puţin sticla cu fundul în sus – după ce o deschideai, bulele te atacau, nesuferite, din toate părţile. Într-o zi, văzând că nimeni nu prea mai ia de gât sticla de plastic, apa minerală şi-a chemat toate bulele, ca să le spună ceva: - Dragele mele, nu îmi place cum vă purtaţi. Sunteţi foarte vioaie şi săritoare, dar, uite, sunt copii care nu vă plac. Mai bine ar bea apă plată decât să se lase atinşi de voi. Cred că e momentul să vă mai calmaţi puţin. Poate chiar să zâmbiţi? Dar bulele erau tot mai nemulţumite şi mai încrunatate. Se agitau şi bolboroseau în aşa fel încât nimeni să nu înţeleagă nimic. Puteai să ţii la ureche, ore în şir, sticla de plastic şi să nu pricepi deloc ce vor să spună. Însă, dacă erai un copil deştept şi cu inima largă, îţi dădeai seama imediat. Aşa se face că un băieţel, care a dorit să rămână anonim – adică apa minerală să nu-i afle niciodată numele - a deşurubat dopul şi a eliberat bulele, ce l-au sărutat, fericite, pe amândoi obrajii. Apoi, dintr-o punguţă transparentă, a răsturnat în cea apa liniştită... un peştişor. | |
| | | epuras
Numarul mesajelor : 2 Data de inscriere : 08/05/2009
| Subiect: GREIERASUL Vin Mai 08, 2009 3:57 pm | |
| Mesajul nostru azi de 1 Iunie , E un cânt de pace si de drag! E sol trimis spre toti copiii lumii, De pe al nostru românesc meleag. Azi e zi de sarbatoare, Porumbel ca albul spumei Pace scriu rotund sub zare, Pentru toti copiii lumii. Am dori sa fie vara, Cu flori, cânt de pasarele, Cu pâraie reci sub soare, Sa ne racorim an ele. 1 Iunie, tu vii, cu bujori si ciocârlii Si cu cântec de copii; Scuturând peste pamânt, zâmbete si-al pacii cânt! Sol gingas de bucurie, slava tie, slava tie! Veverita sprinteoara, da de veste iar an tara, Ca-n poiana cu izvoare, azi e zi de sarbatoare: Flori , gândaci si licurici, pasarele si pitici, Toti s-au pregatit de zor, ca-i ziua copiilor | |
| | | bobbo
| Subiect: Re: POEZII pentru Concursul "Cadou de 1 Iunie" Vin Mai 08, 2009 6:43 pm | |
| Furnica Fanica Furnica harnicuta Cu sacii amandoi Se duce pe carare La ea in musuroi.
Acolo este casa Cu camarute mici Cu rafturi si sertare Dulapuri, dormitoare Si scoala unde-nvata Copiii de furnici. Invata sa citeasca In limba furniceasca. | |
| | | bobbo
| Subiect: Re: POEZII pentru Concursul "Cadou de 1 Iunie" Vin Mai 08, 2009 6:45 pm | |
| Barza, barza Ce-ai in cioc? O friptura de boboc. Dar in gusa? Zarzare si corcodusa. Dar in spinare? O caldare. | |
| | | rodikutza
Numarul mesajelor : 2 Data de inscriere : 07/05/2009
| Subiect: Re: POEZII pentru Concursul "Cadou de 1 Iunie" Vin Mai 08, 2009 8:48 pm | |
| Piticii din padure
Piticii din padure Au case in ciuperci. Mananca fragi si mure Si-ncaleca pe melci.
Piticii nu stiu carte, Nu stiu nici poezii Si melcii-i duc departe In lungi calatorii.
Si melcii-i duc la scoala, La scoala de pitici. In zori de zi ii scoala Ceasornicul arici.
Ariciul are ace, Mai multe ca un ceas. Si le da bobarnace, Piticilor in nas. | |
| | | maryanda
Numarul mesajelor : 4 Data de inscriere : 09/05/2009
| Subiect: Re: POEZII pentru Concursul "Cadou de 1 Iunie" Sam Mai 09, 2009 2:21 pm | |
| Copilaria
Ce frumos e sa fii copil mereu Dar asta e viata cresti fara sa vrei Minunatii ani de copilarie dulce Raman in amintirea ce se duce
Jocuri de copii zglobii si mici Trece timpul nu mai suntem pici Trece viata,zboara anii ca vantul Plecam de acasa,lasam in urma satul
Tara,dulce armonie,pamant natal Deal,campie ,mereu acelasi mal Paduri la inceput de primavara Adie vantul cu aceeasi mangaiere clara
Ce dor imi este, in nisip ca sa ma joc Cu chibrite la iarba sa dau foc Sa alerg prin paduricea ce imi era Vecina
Sa mai merg cu al meu Fat-Frumos de mana Mi-au trecut anii de a mai fi copil Am crescut, viata invata a fi mai util Te pune la incercari ce provoaca suferinta Dar in acelasi timp implica si dorinta.
| |
| | | maryanda
| Subiect: Re: POEZII pentru Concursul "Cadou de 1 Iunie" Sam Mai 09, 2009 2:22 pm | |
| Copilaria
Copilaria-i o poveste Ce te cuprinde si apoi te lasa Ajungi batran, si zici c-a fost frumoasa A fost atunci, azi nu mai este.
Invata sa-ti traiesti copilaria Caci ea se duce-asa rapid, De n-ai sa poti sa zici c-a fost frumoasa, Cand s-a pierdut in infinit. | |
| | | aditza_0476
| Subiect: Re: POEZII pentru Concursul "Cadou de 1 Iunie" Sam Mai 09, 2009 4:36 pm | |
| 1 IUNIE
Azi e zi de sarbatoare, Porumbei ca albul spumii, Pace scriu, rotind sub zare, Pentru toti copiii lumii.
Florile-n gradini si glastre Si-au deschis bobocii-n soare, Imbracand casele noastre In strai nou de sarbatoare. | |
| | | aditza_0476
| Subiect: Re: POEZII pentru Concursul "Cadou de 1 Iunie" Sam Mai 09, 2009 4:38 pm | |
| LACRIMILE
Mami, lacrimile sunt toate la fel?
Ar dori ele să fie - mai ales cele de tristeţe cu cele de bucurie.
Şi cum să nu le placă să se înşire asemeni unor mărgele la ochişorii căprui şi albaştri ai fetiţelor mele?
Dar eu nu o să le permit niciodată - mai bine le plâng, una după alta, atunci când vreau să mi se pară că sunt supărată.
Mai ales că, uneori, trebuie să ştii şi altfel decât tine cum este să fii. | |
| | | pollet_a
Numarul mesajelor : 1 Data de inscriere : 10/05/2009
| Subiect: Poezie pentru Concursul "Cadou de 1 Iunie" Dum Mai 10, 2009 2:52 am | |
| Eu sunt o fetita mica Si ma cheama Alexandra Stiu sa cant, chiar sa dansez Uneori mai si pictez. Am si-o surioara, e ceva mai mica Si ma joc cu ea mereu Insa, daca-i asa mica, uneori jocul imi strica. Eu nu ma pot supara, fiindca-i surioara mea. Si-am invatat de la mami, ca ea, surioara mea Nu prea stie sa se joace, si atunci, Cum n-am ce-i face, voi avea putin rabdare Pana ce va creste....un picut mai mare.... Acum, va spun un secret: Asteptam cu nerabdare Ziua noastra, a tuturor Ziua de 1 Iunie - cea mai mare sarbatoare! | |
| | | piticulvesel
Numarul mesajelor : 31 Data de inscriere : 03/05/2009
| Subiect: Zanele Dum Mai 10, 2009 3:43 am | |
| Mami, ce-i o zână oare? E o zi de sărbătoare? Zânele sunt gânduri bune Care au venit pe lume Cu lumină de la soare. Orice zână e-o culoare, Un cuvânt rostit în zori, Sub petala unei flori!
Aripi are dintr-un vis Nevisat şi nemaizis. Şi, cântând cu bucurie, Umblă prin copilărie! | |
| | | dodo19
Numarul mesajelor : 2 Data de inscriere : 10/05/2009
| Subiect: Re: POEZII pentru Concursul "Cadou de 1 Iunie" Dum Mai 10, 2009 4:42 am | |
| Copilărie
Aş vrea să fiu mereu copil, Să mă-nvârtesc fără sfială, Să văd bujorii în April Trezindu-se din amorţeală,
Şi-n iarba umedă covor S-alerg desculţă pe afară, Legat de coada unui nor Să văd bondarul gras cum zboară,
Să simt parfum de flori de tei Şi mâna mamei peste frunte, Sărutul cald, iubirea ei, Destinul încercând să-nfrunte,
Şi casă fratelui cel mic Să fac din preşuri colorate Şi să nu-mi pese de nimic, Să râd cât pot, pe săturate,
Să sar şotronul pe trotuar Şi să mă cred o mică zână, Să văd furnici în furnicar Şi să le iau voioasă-n mână,
Şi zmeul să îl trag de sfori, Să sar cât vreau peste băltoace, Cunună să îmi fac din flori, Şi-ntr-una eu să cânt, că-mi place,
Să fac mâncare la păpuşi Din flori de lăcrămioară, Şi să aştept de după uşi Un îngeraş să îmi apară,
Şi să miroasă pe pământ A liliac şi micşunele, Să zburd prin ploaie şi prin vânt Cu ochii sus pe cer, la stele,
Să prind o gărgăriţă-n zbor Şi să o urc pe degeţele, S-ascult cum cântă într-un cor În geamul casei, turturele,
Şi să mă sui de vreau în dud Când stau vacanţele la ţară, Şi-n gârlă-atunci să mă cufund Cu ochii-nchişi în plină vară,
Să văd bunica împletind Pentru nepoate mândre şaluri, S-aud copiii chiuind Cu piatra-n apă cum fac valuri,
Şi îndrăgitul meu bunic Pe prispă blând să mă alinte, Şi-n mâini să vină c-un ibric Să-mi toarne laptele fierbinte,
S-aud pe tata povestind Cum alerga copil pe-afară, Iertare să îi cer roşind C-am tras de coadă-o mâţă iară,
Şi-n geamul casei părinteşti Să joc de-a mama şi de-a tata, Şi-nchisă cartea cu poveşti Să nu o simt o clipă gata,
Să suflu flori de păpădii Şi să pocnesc în mâini zorele, Şi struguri copţi şi mari din vii Să-i strâng în coşuri de nuiele,
Şi-un fluture în insectar Să îl agăţ de o aripă, Să fiu un porumbel hoinar Doar pentru-o clipă, doar o clipă,
S-aud cântând în dimineţi O fermecată vrăbiuţă, Şi înotând printre nămeţi Să-nham dulăi la săniuţă,
Să nu mă fac vreodată mare, Rămân fetiţa din oglindă! Copilăria, dalbă floare, Cu-al ei parfum să mă cuprindă! | |
| | | ali_van_d_or
Numarul mesajelor : 3 Data de inscriere : 10/05/2009
| Subiect: Re: POEZII pentru Concursul "Cadou de 1 Iunie" Dum Mai 10, 2009 4:03 pm | |
| Sa traiesti, e ziua ta!Lunecand pe bolta-albastra A venit intai o stea Ca sa-mi scrie pe fereastra: - Sa traiesti, e ziua ta!
A venit si-o randunica, Tot langa fereastra mea! Ciripind a vrut sa-mi zica: - Sa traiesti , e ziua ta!
Si salcamul plin de floare, Frunza-ntr-una-si legana; Sa-mi sopteasca o urare: - Sa traiesti, e ziua ta!
Dar si flori si cant si stele, Toate le-am putut afla ,In urarea mamei mele Sa traiesti, e ziua ta! | |
| | | alyn4
Numarul mesajelor : 2 Data de inscriere : 11/05/2009
| Subiect: Animalul din sopron Lun Mai 11, 2009 1:05 am | |
| Are doar trei picioroange Si cand fuge prin catun Parca-i tricicleta, frate, Dar e monstrul din sopron.
Sta ascuns de ochi vecini Din satul bunicilor Se hraneste cu gaini Plang si-acum de mila lor.
Chiar daca vacanta toata L-am pandit dupa tufis Nu l-am vazut niciodata Varul, Ion, mi l-a descris.
Se ascunde si ataca Caini, gaini si chiar copii Si apoi ii duce-n carca Si-i mananca si de-s vii.
Se transforma-n ce doreste Chiar si-n bicicleta mea Varul Ion o calareste Nu se teme de belea.
Acum, ca vine vacanta, Ion m-a pus pe mine-n tema C-a aflat ca ciocolata E placerea lui suprema.
Deja mi-am spart pusculita Ciocolata-am cumparat Varul Ion stie ce spune Lovitura noi am dat.
O sa-i fac si poze, multe, Ca sa vi-l arat la toti Si apoi o sa ma credeti N-o sa ma priviti mirati. | |
| | | arabella0720
Numarul mesajelor : 3 Data de inscriere : 11/05/2009
| Subiect: AZOREL Lun Mai 11, 2009 9:57 pm | |
| Buna! Baietelului meu, Andrei, ii plac foarte mult poeziile. Ii spun multe poezii, dar "Azorel" ii place foarte tare deoarece iubeste animalele.
VIN LA MAMA AZOREL SA TE SPELE EA NITEL CU SAPUN SI CU BURETE CA MURDAR MAI ESTI BAIETE STAI SA-TI FAC NITEL CLABUC PE LA OCHI PE LA NASUC DAR SA NU PLANGI CA-I RUSINE CA EU MAMA ITI VREAU BINE TATA SA ZICA UITE CUTU CE CURAT MAI E DRAGUTU'! | |
| | | ancavalcan
Numarul mesajelor : 1 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: POEZII pentru Concursul "Cadou de 1 Iunie" Dum Mai 31, 2009 5:42 pm | |
| O căpşună cu pistrui
O căpşună cu pistrui Si cu fes micuţ, verzui Se plângea ca de la soare toţi pistrui cresc mai mare Si ca are mult necaz Ca e prea rosie in obraz! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: POEZII pentru Concursul "Cadou de 1 Iunie" | |
| |
| | | | POEZII pentru Concursul "Cadou de 1 Iunie" | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |